4 januari 2008

uR histoRigen om RAmanagaRAGNAR ....... {{Andra veRANDAN}}

¤¤¤¤¤¤¤¤



8.
En morgon när Ragnar går ut på verandan har en bok blivit kvarglömd på räcket. Det är historien om Ragnar, skriven av en gammal pojke som en gång tänkte att han skulle bli Ragnar när han blev stor.

7.
En morgon när Ragnar går ut på verandan börjar det knarra och knäppa. Är det tiden som gått ur led? Nej, det är bara Ragnars fingrar som försöker ta livet av varandra.

6.
En morgon när Ragnar går ut på verandan tror han sig vara i Ramanagaram. Det ligger någonstans mellan gärdesgården och india land. Men där är Ragnar ingalunda på långa vägar än.

9.
En morgon när Ragnar går ut på verandan kliver han vidare ut i snön. Då upptäcker han att det har snöat. I sina träskor knarrar Ragnar bort till brevlådan. Där står det i MorgonPosten att det just har kommit snö.

0.
En morgon när Ragnar går ut på verandan har den svarta drottningen blivit schackad matt av den vita springaren.

1.
En morgon när Ragnar går ut på verandan har han fått inte blott en MorgonPosten. Snarare har där kommit minst sju-åttahundra. De ligger allesammans sönderströdda som snö över halva grästomten. Ragnar kliver ut och försöker få ihop nyheterna, men det är som att världen har spridit ut sig alldeles för många varv redan.

2.
En morgon när Ragnar går ut på verandan har han ingen aning om vad som är galet. Han kliver ut på grästomten, in genom snåren, ner till älven. I dess stilla flytande spegelbild får Ragnar se att han ingen mustasch har längre. Rädd för sig själv rusar Ragnar upp till sitt hus. Där stänger han in sig i skrubben. Här kommer Ragnar bara att hitta sig när han letar bland de allra äldsta årgångarna.

3.
En morgon när Ragnar går ut på verandan har Ragnar redan klivit ut på verandan. Befriad går han tillbaks in till sängen och drömmer vidare.







¤¤¤¤¤¤¤¤

Inga kommentarer: