18 januari 2008

uR histoRigen om RAmanagaRAGNAR ....... {{{TRedje TEATERscenen}}}

¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤



8.
När Ragnar stapplar upp på teatergolvet är han bara en bit publik. Publiken märker ingalunda någonting.

7.
När Ragnar stapplar upp på teatergolvet, då känner skådespelarna hur hans blick irrar omkring runt strålkastarna med kameran i högsta hugg. Ingen minns riktigt om Ragnar är en del av föreställningen eller någon sorts pusselbit på studiebesök. Men de ler hursomhelst för att vara på den säkra sidan.

6.
När Ragnar stapplar upp på teatergolvet har aktriserna bytt ansikten med varandra. Den fulaste har blivit den sötaste, den snällaste är numera den grymmaste, och Ragnar har ingen aning längre hur hans känslor skall vilja fullborda hans roll.

9.
När Ragnar stapplar upp på teatergolvet hoppas han hungrigt att huvudrollsinnehaverskan skall schacka honom matt, putta ner honom igen med sina uppstramade bröst, deras dödligt blottade ögon.

0.
När Ragnar stapplar ner på teatergolvet är pjäsen redan slut. Skådespelarna har flytt ut på stan för att glömma att det icke kom en enda publik ikväll. Blott en bitter ljussättare sitter kvar uppe på balkongen och dansar jitterbugg med ett par tändstickor på egen hand.

1.
När Ragnar stapplar ner på teatergolvet knarrar det som om hela scenen var tom.

2.
När Ragnar stapplar ner på teatergolvet undrar man om det är han som är regissören. Nej, men Ragnar söker en frisörska för sin timida mustasch, så att den inte längre skall behöva låtsas vara alldeles vildvuxen.

3.
När Ragnar stapplar ner på teatergolvet börjar scenen rotera. Ragnar hamnar på andra sidan universum. Där slungas han ut, ut från den reella föreställningen och in, in till privatlogernas labyrintiska fantasi.







¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤



Inga kommentarer: