7 juli 2008

sju juliLjus ¤¤¤¤¤¤¤ CiRKUS SYNDROMiRA

¤¤¤¤¤¤¤



LJUSANJAs vision

Vi har tänkt flytta bloggen till en annan planet, typ bygga upp en teater där. Vi behöver både seriöst clownfolk och mer lättsamma astronomer, alla som är villiga att visa sig utforska skådespeleriets gränsmarkörer. Regissören kommer betrakta scenen ur dataspelandets horisonter, men det finns gott om utrymme att leka fram en riktig verklighet. Planeten består preliminärt av pusselbitar i plast samt växtlighet av sockervadd. Kom gärna med transformativa idéer till friskare materier! Varelserna har i pincip obegränsat antal liv, och invånare blir man efter att ha dött vid sju allvarliga tillfällen. Därefter skrattar den medverkande oavbrutet. Så det kan va värt att dyka upp! Transport till planeten försiggår hela sommaren, längs de centrala solstrålarnas eller regnbågarnas banor. Kolla med din lokala sufflör så att du får rätt tidpunkt! Och glöm inte att virka din egen rymddräkt, för kostymöserna har redan utvecklat sin privata danscirkus på en helt annan himlakropp.


YANDRESAs vision

Vi skall skapa ett palats bestående av tusentals synthesizers. Varenda vägg skall utstråla synthmusik från 70-talet. I kontrast kommer alla möbler bestå av televisionsprogram från 80-talet, särskilt sådana med synth-signaturer. Man kan sjunka in i sommardvalan utan att behöva vistas ute i julis sol, som ju ändå är så himla stillastående. Vi ersätter drinkarna med smultronsaft och cognac-choklad. Där skall dock finnas radiostyrda trasdockor som gärna dansar för gästerna, iklädda Barbiedräkter. Vi räknar med att få främst belgiska besökare, alternativt kanadensare med koreanskt ursprung, sådana som förstår sig på hur den gamla goda framtiden kommer få sin allra subtilaste återkomst.


CISIRISs vision

Vi håller på att bygga en fransk-svensk hörna. Den kommer att stå för sig själv mitt ute i samhället. Vi odlar glömda ord samtidigt som vi lär oss att minnas abstrakta målningar genom förvånansvärt konkret iakttagelseförmåga. Metoderna varierar med väderleken. Hörnet kan man närma sig både invändigt och utifrån. Hål kommer att göras för kommunikation mellan skilda inslag i stadsbilden. Målsättningen består inte direkt i att klumpa ihop färger, men inte heller i att sprida dem längre ut än gult. Människor måste ha max sju ord att hålla sig till på samma gång, och vi hjälper dig att hitta din mening! Sanningen säger inte jämt mest om en människa, så vi studerar även varandras ljugande för att få reda på vilka vi är. Vi erkänner att vi är en smula förvirrade, men står för det till 87 %.


INRAMIRAs vision

Det vilar en ironisk ton över dessa visioner. Som om någon annan har roligt åt att vi tror på dem... eller egentligen inte tror... Var har vi kärleken?!? Vi sitter vid våra skärmar, i varsin hytt på ett förtöjt fartyg. Vi lär oss språket och varianter på språket. Hela tiden kan vi iaktta varandras bilder, men känner inte rummet och korridorerna emellan oss. Luften härinne är superkvav av attraktiva signaler. Vi redovisar varenda idé och impuls, men ingen har besökt någon annans hytt. Såvitt jag vet... Fartyget har ej givit sig iväg på hela sommaren, inte sedan många somrar tillbaka. Alla våra drömmar bottnar i de simtag som togs då, all lycka strömmar ur de rädslor som övervanns då. Varenda känsla och tanke om framtiden går ut på att odla minnena av det förflutna, tills minnets identitet vuxit sig ännu starkare i oss... Det är så vi vill ha det, även jag. Vi vågar inte skapa nya minnen att ta hand om. Båten skulle då bli så överlastad att vi drunknade. Så ser vår begränsade utsikt ut.


ORGAMs vision

Vi har ingen vision.
Och vi hoppas för ditt liv att du inte heller har det.
Kom med mat!

Annars:
Håll dig borta!!


EVEMALINEs vision

tja, ja vet inte riktigt.. kanshe inglasat hjärta
me nåra olika liv. virkad rymddräkt lät okså ok
;-D



SJUFs vision

Innan vi kommer med fler föreställningar borde vi kika efter i SF-litteraturens lilla oändliga skafferi! Ni skulle bli hiskeligt överrumplade när ni insåg vilka perspektiv som figurerar där! Ni inbillar er att eran fantasi flödar medan jag är en träaktig reaktionär. I själva verket uppvisar ni en galopperande brist på fantasi. Vederbörande blogg skulle kunna sammanfattas i tre ord: ALLTING FINNS ALLTID. Men naturligtvis förstår jag att det vore alltför deprimerande att meditera över blott tre ord hela tiden. Vi behöver ha sex också. Och på den sjunde natten hade stjärnhimlen blivit så fylld med rymdskepp så att ingen längre visste vart universum var på väg. Då vävde spindelfisken ännu ett nät, det åttonde som omslöt alla de sju. Där ringlade ormskorpionen evinnerligen in och ut ur sin egen kropp. Emellertid hade han glömt vad irReella tal är för fenomen. Han tog förgivet att även de irReella egentligen är reella. Så när han talade från toppen av pyramiden, hörde alla figurerna att något saknades i hans stämma. Och ingen kom underfund med vad det var.......

¤
¤
¤
¤
¤
¤
¤

Inga kommentarer: