17 juli 2008

Sun seen in seVen sways

¤¤¤¤¤¤¤
¤


7.
"Now we move to the sun in every direction"
from Aquarians
by Van Der Graaf Generator



8.
-Rolling Stones or Beatles? "
-Rolling Stones with Beatles balancing on them!"

Sanya Z
my english facebook-friend



6.
jAG: Jodå, måste varit Gud lagom dold där bakom planeten :) Min nuvarande gudsbild liknar en lök med miljoner skikt, där varje ansikte i viss mån genomtränger föregående /efterföljande, och där det innersta /yttersta är (än så länge) höljt i våra illusioner. -Har Gud något visst utseende för Dig (hur?)?
"Ah, så din gudsbild kan kanske liknas vid verket där någon (en kvinna till synes) har ett gäng masker framför snudan? Alla tycks opponera sig mot bilden av Gud som en skäggig gubbe som sitter på ett moln, så på ren trots är det gudsbilden som jag förespråkar. För övrigt måste han vara manlig och dessutom märkbart ungkarl. Så mycket jävelskap kan bara en småpilsk gubbtjyv hitta på."

miss Pidgeon Fr.
another facebook-friend

9.
"Men man kan ju inte säga att "nämen, det är inte lönt att göra revolution därför att det blir likadant som det var tidigare." Om folket lider så måste det befrias. Om de nya ledarna börjar förtrycka dem, ja då måste de befrias igen. Då får det bli en motrevolution mot revolutionen. ....... Och först många år senare, efter att ha varit en riktigt rosenkindad Cuba-revolutionär och Castroist, insåg att detta har gått åt helvete - det är en NY diktatur - då skrev jag en hel roman om det."
Björn Afzelius från Sjung ingen Lovsång (dokumentären)


45.
"Vi har visserligen upprepade gånger sagt att ett gemensamt drag för fantasiföreställningen och minnet är det frånvarandes närvaro....... Varför måste man, efter att ha frigjort fantasin från minnet, förknippa dem på ett annat sätt än före särskiljandet? ....... ...måste sedan läggas förväntan, placerat på samma sida som hågkomsten men i motsatt ände av spektrumet av tidsliga före-ställanden......."
Paul Ricoeur ur Minne, Historia, Glömska


0.
"Jag drömde om en strand inatt
där barnen satt i ring
och byggde varsitt sandslott
utan tanke på varann

Men alla ville så stort
att cirkeln slöts bit för bit
och alla delar blev ett
en sluten krets
där alla vill
åt samma håll

och fastän alla byggde olikt
blev allting ändå rätt
men nånstans i sin längtan
var de plötsligt en och en.."

Dan Hylander, lyrik till Babels Torn
signatur till serien Åshöjdens BK


11.
"You're practically a one-person brainstorming session."

an aspect of me, through Signal Patterns' personality test
[see another aspect in next diagnos below]


2.
"Det var det finaste tal jag någonsin har hållit. Jag fyllde det med samma material som en varité-artist använder för att kväva paniken i en brinnande teater. ....... När man väl har kommit igång fångar man ofta mitt i flykten ett bättre och mera levande sätt att säga en sak."
från DUBBELstjärna av Heinlein



¤
¤¤¤¤¤¤¤
¤

Inga kommentarer: