21 maj 2010

ur Iamos nattbok (en annans dagbok)

101

inte i Iamos egna dagbok


191 inui 2019

Inatt skrev du i en annans dagbok.
Först kändes det förbjudet.
Sedan passade dina ord in, mer o mer in.


192 inui 2019

Har hon inte upptäckt något ännu?!
Du skriver vidare, Iamo, inatt också.
En clown kom motorcyklandes genom en målning.


193 inui 2019

Inga avtryck anar du, där mellan dina och dina.
Hon verkar inte precis skriva varje dag.
Det finns gott om mörkrosa rader att fylla, tills månen gått till sömns.









ur Iamos Reskriberade Tripp


iRi 3025

Nämen Iamo, du skrev i en annan människas dagbok härom natten, och nu undrar du hur väl det egentligen syntes - ty hon tycks ingalunda ha upptäckt ditt ingrepp ännu. Ve:na i Venedig och Verona skulle kunna bli Wien i din nästa resa, ja, du har redan känt dig mer berikad av de österrikiska glimtarna än du trodde. När kvällens första och enda vinglas kittlar din hjärna, då förmår du hålla ögonkontakt och samtidigt vara medveten om övriga rummet, dessutom snabbt växla mellan att tala fritt och lyssna uppmärksamt - en magi som du så sällan lyckas upprätthålla annars.


iRi 3026

Du besökte en examensutställning och började snacka med hon som hade gjort de små högarna med materia; de hade rubbat sig medan folk tittade, så nu bestämde hon sig för att ingripa i sitt verk och sopa kornen rätt med en fjäder. Märkligt hur konstnärinnan var så lätt att få konkret kroppsspråk med för att ha en sådan svår och abstrakt inställning, tyckte du Iamo, och påmindes om alla förståelsefullt flödande möten med människor som visat sig stå för alldeles andra ideal än du. Vi gillar när ni söker gemensamma nämnare hellre än att stirra er blinda på olikheterna, och det är din uppgift att värma upp främlingar tills deras mentala tröghet blir mindre än din.


iRi 3027

Jaha, Iamo, nu har människan uppenbarligen märkt hur du skrev i hennes dagbok. Hon skrev nämligen en historia om en man som målade vinröda lager överallt där han kom åt, på fintapeter, på slottstrappor, längs snuskiga gränder, inne i vulkaner, under divaner, djupt mellan folks psyken, emedan han inte hade någon egen bok. Fast vi gör ju den här dagboken för dig, som du ändå skulle gjort ifall du inte haft så fullt upp med att uppleva allt. Men vill du trots allt prova skriva, så blir vi inte ledsna om du ägnar dina nätter åt hennes dagbok istället för att hjälpa oss minnas dig.









inte i Iamos egna dagbok


söndag 194 inui

hej, Iamo!! jag har sett att du har skrivit i min dagbok.. blev lite förvånad först nästan arg, sen tycker ja du har ett bra språk ganska så intressanta bilder. Så de gör ingenting alls ifall du ville skriva mera..


måndag 195 inui

hej igen, iamo! Jag har varit med Elicia o shoppat badkläder redan idag. du har inte skrivit något, men ja ändrar mig kanske inte vill att du skriver nånting änndå..


tisdag 196 inui

Var tog dina ord vägen nånstans Iamo?? var dem bara en synvilla, iså fall måste du va schicklig! hursom helst Glöm det ja skrev igår för elicia tror inte på det jag har berättat..





101

Inga kommentarer: